Založ si blog

Základné pojmy v športovom investovaní

American odds – sú kladné alebo záporné. Desatinný kurz (to je ten kurz, ktorý poznáte) 2.00 je hranica v americkom kurze +100. Všetko nad 2.00 je plus a všetko pod 2.00 je mínus.

 

Asian handicap – je handicap, ktorý vznikol v Ázii. Rozdiel medzi klasickým handicapom a ázijským handicapom je ten, že pri remíze sa vám vrátia peniaze, ktoré ste stavili.

 

Bet – stávka

 

Betting – stávkovanie

 

Bookmaker – stávková kancelária (aj internetová)

 

Draw no Bet – stávka bez remízy. Používa sa vo futbale. Pri remíze sa vracia vklad.

 

Double Chance – dvojitá šanca znamená, že si vsadíte buď na výhru a remízu domácich (1X) alebo si vsadíte na výhru a remízu hostí (X2). Táto stávka sa vyskytuje vo futbale.

 

Handicap – handicap znamená virtuálny náskok.

 

Money Line – tento výraz sa používa v Amerike. Znamená stávka na víťaza.

 

Money management – začiatočný bank (bankroll alebo kapitál), ktorý používate pri stávkovaní. Je nutné si o money managementu naštudovať viac, keď chcete profitovať zo stávok na športové zápasy.

 

Odd – kurz

 

Over – je stávka na počet gólov alebo bodov. Často býva hranica total goals stanovená na desatinné číslo, napr. 5.5. V tomto prípade vyhrávate keď padne 6 a viac gólov (bodov). Menej býva hranica stanovená na celé číslo, napr. 5. V tomto prípade vyhrávate, keď padne 6 a viac gólov (bodov). Keď padne presne 5 gólov (bodov) sa vám vracia vklad. Pri tejto stávke býva nižší kurz ako pri 5.5, pretože máte menšie riziko.

 

ROI – je skratka z return on invesment. ROI znamená návratnosť investícií. Rovnica na výpočet ROI je (vyhrané – vsadené) / vsadené. ROI je ďalší pojem, ktorý je nutné vedieť.

 

Stake – je stávka. Na weboch nájdete stake od 1 do 5 alebo od 1 do 10. Určuje sa podľa dôvery v tip.

 

Under – je opak overu. Je to stávka na počet gólov alebo bodov. Vyhrávate, keď padne menej gólov ako je stanovená hranica.

 

Underdog – je tým, ktorý je outsider.

 

Value – hodnota kurzu. Určuje sa na základe pravdepodobnosti.

Yield – ďalšia pojem, ktorý je potrebný sa naučiť. Znamená zisk alebo stratu v percentách. Počíta sa rozdiel profitu + počiatočný bank / celková stávka.

 

www.dailyusapicks.wordpress.com

Prečo stávkovať na MLB?

30.05.2012

Málo ľudí stávkuje na americké športy. Chápem to, pretože v Európe sa málo píše o týchto športoch. Obyčajný stávkujúci nemá o nich skoro žiadny prehľad. Radšej teda bude stávkovať na futbalové zápasy v domácich ligách alebo v najväčších ako je anglická Premier League alebo španielská Primera División. Tieto ligy v začiatku MLB sezóny končia. Okrem [...]

Slováci na MS 2012

12.05.2012

Pred Majstrovstvami sveta sme hrali niekoľko priateľských zápasov, napríklad aj na našom Slovenskom poháre Škoda Cup. Na Škoda Cup-e sa nám príliš nedarilo. V prvom hracom dne sme prehrali proti Nórom 4:5 po nájazdoch, v druhom hracom dni sme vyhrali proti Nemecku 5:4 po nájazdoch. V prípravných zápasoch sa nám nedarilo. Neboli sme dobrí. Po minulom roku na MS a po [...]

Platené športové servisy

24.04.2012

Myslím si, že väčšina z tipujúcich vie, že existuje niečo také ako platené servisy. Zjednodušene povedané, dáte niekomu peniaze a on vám dá tipy. Ľudia plateným servisom veľmi nedôverujú a hlavne ľudia z Česka a Slovenska. Nedivím sa im, pretože je veľa podvodníkov. Chcú zarobiť na ľuďoch, nechcú ľuďom pomáhať. No je aj niekoľko naozaj dobrých [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 31909x
Priemerná čítanosť článkov: 6382x

Autor blogu

Kategórie