Založ si blog

Slováci na MS 2012

Pred Majstrovstvami sveta sme hrali niekoľko priateľských zápasov, napríklad aj na našom Slovenskom poháre Škoda Cup. Na Škoda Cup-e sa nám príliš nedarilo. V prvom hracom dne sme prehrali proti Nórom 4:5 po nájazdoch, v druhom hracom dni sme vyhrali proti Nemecku 5:4 po nájazdoch. V prípravných zápasoch sa nám nedarilo. Neboli sme dobrí. Po minulom roku na MS a po príliš nevydarených priateľských zápasoch som bol pred prvým „ostrým“ zápasom na MS trocha skeptický. Naša súpiska niesla celkom zvučné mená, niektoré budili a budia veľký rešpekt, najväčšie meno na našom výbere je Chára. Chára má veľký rešpekt vo svete, hlavne v najlepšej lige na svete – v NHL.

Po prvom odohranom zápase proti Kanade sa moje skeptizmus vytrati. Proti Kanade sme síce prehrali, no len o gól. V predchádzajúcich rokoch sme boli proti Kanade na kolenách ešte nezačala ani prvá tretina. Na druhej strane to chápem, Kanada je najlepším mužstvom na svete. Je to najhokejovejšia krajina na svete. Hokej tam má najdlhšiu tradíciu.

Pred druhým zápasom som čakal podobný výsledok, akým sme nakoniec prehrali proti Fínom. Fíni sú domáci, minulý rok získali titul Majstrov sveta. Snáď vo všetkých športoch sa hostiteľom veľkých podujatí tak trocha „nadŕža“. Potvrdilo sa to aj v našom zápase proti Fínom, no nijako vážne nás to nepoškodilo, všetko bolo vo norme.

Po dvoch zápasoch sme nemali ani bod. Hrali sme síce dobre, no bez bodov nám to nepomôže. V treťom zápase sme už museli bodovať. Stál ale pred nami veľmi ťažký súper – USA. Ďalšia veľká hokejová krajina, ktorá v posledných rokoch sa dostáva na vyššiu úroveň. Čo predviedli Slováci v tomto zápase som už nevidel niekoľko rokov. Skvelý zápas pre diváka, skvelý zápase pre Slováka. Slováci skvele kombinovali, hrali obetavo a čo je najdôležitejšie – konečne hrali ako tím. Ako pravý tím. Hneď v po úvodných bulách vyštartovali Slováci na USA. A úspešne. Už v prvej minúte po dorážke dal gól obranca Graňák. V prvej tretine boli Slováci určite lepší ako Američania. Američania hrali tiež dobrý hokej, no Slováci si zaslúžili vyhrať viac.

Štvrtý zápas mali byť oddychový. Po USA bol Kazachstan veľmi ľahký súper. Nebolo tomu tak. Kazachstan síce nemal výsledky, no nehral zle. V tomto zápase sa znova ukázala slovenská mentalita. Či je to futbal alebo hokej. Keď hráme proti silnému súperovi, naša hra je zväčša veľmi dobrá a obetavá. Keď sme papierovo silnejší, tak vypúšťame. Chápem to, určite sme nemali hrať tak ako proti USA, pretože v sobotu a v nedeľu nás čakajú dva ťažšie zápasy. Treba si trocha odpočinúť. Na druhej strane Kazachstan ako som spomínal nemajú výsledky, no ich hra nie je zlá. Tiež bojujú. Videl som ich hrať po našom zápase proti USA, ktorom hrali 2:2. Hrali dobre. Myslím si, že sme im k tomu pomohli my. Zápas proti nám. Videli, že hrali celkom dobre proti mužstvu, ktoré porazilo USA o dva góly, tak prečo by nemohli urobiť prekvapenie v zápase proti USA.

Piaty zápas sme hrali dnes – v sobotu. Nemal to byť ľahký zápas. A ani by nebol kebyže nehráme znova podobne ako proti USA. Veľmi sa mi páči a veľmi ma potešili „naši“, keď sa na to nevykašlali a znova hrali podobne, obetavo a húževnato ako proti Američanom. Bielorusi majú tiež dobrú súpisku, tiež majú zvučné mená. Možno nie až tak ako my, no nie sú ďaleko za nami. Bratia Kostitsynovci, Grabovski – to sú dobrí hráči. Videl som väčšinu zápasov NHL tento rok. Sergei Kostitsyn hral veľmi dobre za Predators. Grabovski ukázal v minulých rokoch, že vie hrať hokej a že bude dobrým hráčom (vlastne už je) do ďalších rokoch aj pre Bielorusov.

V sobotu nás čaká ťažší zápas ako dnes, v sobotu. Švajčiari sa dostávajú do popredia na MS v posledných rokoch. Tento rok hrajú dobre. Nebude to ľahký zápas, no keď Slováci budú pokračovať v hre ako proti USA a Bielorusku máme veľkú šancu získať tri body proti Švajčiarom. Oni vedia, že sme dobrý tím, máme históriu, skvelých hráčov a tento rok sa nám darí. Myslím si, že budeme nastupovať ako mierny papierový favoriti do tohto zápasu.

 

Na koniec by som pridal pár tipov na zajtrajší zápas proti Švajčiarom.

 

Zaujatý tip: Slováci

Objektívne (nezaujaté tipy): 1. V prvej tretine padnú aspoň dva góly – 2. Slováci dajú prvý gól

 

Veľa šťastia Vám a Slovákom v bojoch v ďalších zápasoch na MS.

 

www.dailyusapicks.wordpress.com

Prečo stávkovať na MLB?

30.05.2012

Málo ľudí stávkuje na americké športy. Chápem to, pretože v Európe sa málo píše o týchto športoch. Obyčajný stávkujúci nemá o nich skoro žiadny prehľad. Radšej teda bude stávkovať na futbalové zápasy v domácich ligách alebo v najväčších ako je anglická Premier League alebo španielská Primera División. Tieto ligy v začiatku MLB sezóny končia. Okrem [...]

Základné pojmy v športovom investovaní

25.04.2012

American odds – sú kladné alebo záporné. Desatinný kurz (to je ten kurz, ktorý poznáte) 2.00 je hranica v americkom kurze +100. Všetko nad 2.00 je plus a všetko pod 2.00 je mínus. Asian handicap – je handicap, ktorý vznikol v Ázii. Rozdiel medzi klasickým handicapom a ázijským handicapom je ten, že pri remíze sa vám vrátia peniaze, ktoré ste stavili. Bet [...]

Platené športové servisy

24.04.2012

Myslím si, že väčšina z tipujúcich vie, že existuje niečo také ako platené servisy. Zjednodušene povedané, dáte niekomu peniaze a on vám dá tipy. Ľudia plateným servisom veľmi nedôverujú a hlavne ľudia z Česka a Slovenska. Nedivím sa im, pretože je veľa podvodníkov. Chcú zarobiť na ľuďoch, nechcú ľuďom pomáhať. No je aj niekoľko naozaj dobrých [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 31884x
Priemerná čítanosť článkov: 6377x

Autor blogu

Kategórie