Založ si blog

Dôvody prečo stávkari nie sú úspešní

Videl som veľakrát ako prichádzajú ľudia s veľkým úsmevom cpať stávkovým kanceláriám peniaze. Jedny podávajú tikety pre adrenalín, druhým sa potom lepšie pozerá ich vsadený zápas a tretí chcú z tohto profitovať. Budem sa venovať tým posledným.

 

Ľudia prichádzajú do stávkových kancelárií vyhrať nejaké peniaze. Samozrejme čím viac, tým lepšie. Vidina úspechu je veľmi lákavá. Drvivá väčšina si myslí, že toto je cesta ľahko získať peniaze. Po pozretí tabuľky ako je na tom domáci a hosťujúci celok spravia rýchly záver. Za desať minút podajú pracovníčke pri okienku lístok asi s dvanástimi zápasmi. Celý rozčarovaní sa pozrú na možnú výhru a odchádzajú preč. Na druhý deň to ale také ružové nevidia. Tí, čo majú viac šťastia si povedia „zase mi nevyšiel jeden alebo dva zápasy. Tí, čo majú menej šťastia radšej ani nepočítajú koľko im toho zase nevyšlo. Veľa ľudí potom hovorí, že zo stávkovania sa zbohatnúť nedá. A majú pravdu. Zo stávkovania sa zbohatnúť nedá. Z investovania do športových zápasov áno.

 

Obyčajní ľudia nemajú ani najmenšiu predstavu ako to v tomto biznise chodí. Len asi 2% všetkých tipujúcich na svete dosahuje dlhodobo zisk. Ide o slovo dlhodobo. To, že sa vám podarí tipnúť desať zápasov v rade ešte z vás nerobí dobrého tipujúceho a naopak, keď prehráte desať zápasov v rade, nemusíte byť zlý tipér.

 

Prečo väčšina tipujúcich prehráva?

Je hneď niekoľko dôvodov. Investovanie do športových zápasov je ako hocijaké iné investovanie, napríklad do cenných papierov. Nebudete si kupovať cenné papiere, keď sa tomu nerozumiete. Prečo si teda toľko ľudí myslí, že sa stávkovaniu rozumie…?

 

1. Nevedia nič o …

a)  … kurzoch,

b) … money managementu,

c) … ROI,

d) … štatistikách,

e) … profite a ďalších veciach.

 

2. Chcú rýchlo získať peniaze

Mnohí chcú získať úspech zadarmo alebo za veľmi malú námahu. Nemôžeš získať úspech za minútu alebo zo dňa na deň. Chce to roky driny alebo aspoň mesiace.

 

3. Nevzdelávajú sa

To, že som hrával niekoľko rokov futbal alebo ho niekoľko rokov už pozerám nestačí. Treba hľadať nové informácie. Šport ide stále dopredu, stále sa niečo deje, každý zápase je iný. Bez informácií je ťažko niečo robiť a to isté platí aj v športovom investovaní.

 

4. Nie sú trpezliví

Mnohí hľadajú práve v tipovaní rýchly „zárobok“. Chcem si rýchlo niečo kúpiť a v práci toľko nezarobím, aby som si to mohol dovoliť alebo sa mi nechce čakať na výplatu, tak hľadám rýchlejší spôsob. Tadiaľto ale cesta nevedie…

 

5. Stávkujú v zlých stávkových kanceláriách

Asi je známe, že české a slovenské kancelárie okrádajú ľudí. No neobviňujte kancelárie, ale seba. Kebyže im nedávate peniaze, tak by nemohli ďalej pôsobiť a zbankrotovali by. Systém v zlých stávkových kanceláriách je nastavený tak, že môžete byť akýkoľvek dobrý tipér, nezbohatnete. Prečo? Spomeniem niekoľko dôvodov:

a) nízke kurzy

b) manipulačný poplatok

c) rôzne obmedzenia, napríklad istý zápas môžete staviť len v prípade päť kombinácie

 

6. Tipujete mnoho športov

Nie je možné byť odborník vo viacerých veciach naraz. Nemôžete kvalitne sledovať veľa športov naraz.

 

7.Nedisciplinovanosť
Sú obdobia, keď sa vám dlhšie nebude dariť, tak to v živote býva a ani v tomto biznise nie je výnimka. Po prehratí viac peňazí ich chcete rýchlo získať späť a tak riskujete viac ako doteraz. To často krát vedie ku krachu.

 

8. Veľa zápasov na tikete

Profesionálny investori dávajú na tiket len jeden zápas. Čím viac zápasov na tikete, tým vám klesá percento úspechu.

 

9. Zlý šport

Musíte si vybrať dobrý šport pre investíciu a jeho sledovanie. Naozaj najhorším športom pre investovanie je futbal. Na výber máte až tri možnosti a to – domáci, remíza a hostia. Tým pádom vaše percento úspechu, že správne uhádnete zápase je 33%. Vo väčšine ostatných športov sú len dve možnosti – domáci alebo hostia. Tým sa vám zvyšuje percento úspešného tipnutia na 50%. Teda buď alebo, nič medzi. Ďalším zlom vo futbale je veľa korupcie. V žiadnom inom športe jej nie je tak veľa ako práve vo futbale.

 

10. Nemáte žiadny plán, žiadnu víziu

Keď chcete niečo dosiahnuť, potrebujete cieľ a víziu. Musíte si vedieť predstaviť váš úspech, inak ho nikdy nebudete môcť zažiť. Musíte si stanoviť presný dátum. Keď chcete len vyhrať 500€ bez žiadneho termínu, dokedy vaše peniaze chcete mať, nikdy ich nebudete mať.

 

11. Neveríte samy sebe

Nemôžete získať úspech, keď si nedôverujete. Všetko sa odvíja od vás, všetko záleží len na vás.

 

12. Závislosť

Závislosť od hrania nemá nič spoločné s investovaním. Pokiaľ máte takéto problémy, treba zájsť za odborníkom alebo si prečítať články na internete.

 

www.dailyusapicks.wordpress.com

Prečo stávkovať na MLB?

30.05.2012

Málo ľudí stávkuje na americké športy. Chápem to, pretože v Európe sa málo píše o týchto športoch. Obyčajný stávkujúci nemá o nich skoro žiadny prehľad. Radšej teda bude stávkovať na futbalové zápasy v domácich ligách alebo v najväčších ako je anglická Premier League alebo španielská Primera División. Tieto ligy v začiatku MLB sezóny končia. Okrem [...]

Slováci na MS 2012

12.05.2012

Pred Majstrovstvami sveta sme hrali niekoľko priateľských zápasov, napríklad aj na našom Slovenskom poháre Škoda Cup. Na Škoda Cup-e sa nám príliš nedarilo. V prvom hracom dne sme prehrali proti Nórom 4:5 po nájazdoch, v druhom hracom dni sme vyhrali proti Nemecku 5:4 po nájazdoch. V prípravných zápasoch sa nám nedarilo. Neboli sme dobrí. Po minulom roku na MS a po [...]

Základné pojmy v športovom investovaní

25.04.2012

American odds – sú kladné alebo záporné. Desatinný kurz (to je ten kurz, ktorý poznáte) 2.00 je hranica v americkom kurze +100. Všetko nad 2.00 je plus a všetko pod 2.00 je mínus. Asian handicap – je handicap, ktorý vznikol v Ázii. Rozdiel medzi klasickým handicapom a ázijským handicapom je ten, že pri remíze sa vám vrátia peniaze, ktoré ste stavili. Bet [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 31889x
Priemerná čítanosť článkov: 6378x

Autor blogu

Kategórie